.

30november

Publicerad 2009-11-30 19:40:12 i Allmänt

Okej den här veckan!

Måndag-apu,städa
Tisdag-apu,körlektion
Onsdag-skolan,jobba
Torsdag-skolan,städa hos farmor och farfar
Fredag-Jobba

Veckan blev visst ganska full! Jag som trodde en lugn vecka väntade mig. Men jag behöver pengar så vad gör man? Precis.

Helgen har varit jätte mysig! Börja får lite julkänlsor nu iallefall! Nu ska jag ta en snabb dusch och sedan titta på Ullared.

Längtar!!!

Publicerad 2009-11-27 12:26:40 i AllmäntBilder från hotellet i Grekland

Åhh vad jag längtar till studentresan i Juni! Kommer nog blir en otroligt rolig resa med massor av sol och bad!

En bok liksom?

Publicerad 2009-11-27 12:24:17 i Allmänt

Läste ut min bok nu under förmiddagen. Jag är helt fast! Det här är nog en av de bättre böckerna jag har läst. Jag kan inte sluta och tänka på personerna i boken. Jag har blivit helt fägslad! Jag kom på mig själv när jag läste att jag satt och skrattde högt, nästa sekund grät jag nästa och senare var jag så nervös för hur det skulle gå att jag inte kunde ta boken i från mig! Det är såna här böcker som gör att man älskar att läsa. Att det väcker något i en.

Har som sagt studiedag idag med. Kan man inte har det oftare? Ikväll blir det nog harrryyyssss! Ser fram emot det mycket kan jag säga!

Dags att ta tag i livet

Människor hit och dit!

Publicerad 2009-11-26 16:09:10 i Allmänt

Människor ser utsidan, de speciella ser insidan

Hittade det här på en blogg innan. Det är verkligen tragiskt! Vi kollar på människor från topp till tå. Vi tänker elaka tankar. "Vi undrar hur han eller hon tänkte när hon tog på sig den där fula grön tröjan i morse. Vi fundera på hur man kan tycker eller tänka som han eller hon. Vi kan verkligen inte förstå varför han eller hon är så himla trevlig mot mig när han inte ens känner mig?!"

Jag är själv sån. Jag tittar på utsidan. Det är ju det första man ser. Vill jag titta på utsidan? Svar: Jag och nej. För kanske är det så ändå. Att man kanske genom utsidan ser hur personen är som "person". Men samtigt har jag tagit fel på det där hundra gånger. Den där tjejen som ser helt perfekt ut, ni vet så att man nästan inte gillar henne ,visar sig vara världens trevligaste person.

Men det värsta är nog ändå att vi bedömer varandra. Vi tycker så himla mycket om allt och alla. Det som bryter från det vi anser är "rätt" Det är helt plötsligt fel. Det som jag tycker det är rätt. Så som jag klä mig det är rätt, den hårfärgen jag har ,det är rätt!

Vi är konstiga

Pissväder!!

Publicerad 2009-11-25 16:19:30 i Allmänt

Jag har glömt att nämna att jag har studiedag tor-fre! Gissa vem som är lycklig! Imorgon ska jag göra en sak och det är att plugga.Ni vet en kopp te, myskläder,inget smink och självklart lite choklad. Låter lovande.

Det känns som att allt som ligger på mitt huvud liksom sakta men säkert löser sig. Faktist är det ganska kul att klara av liiiite mer än vad man egentligen tror.vädret ute känns inte alls roligt! Det blir knappast bättre när man sitter och kollar igenom gammla bilder!

Om en stund ska jag iväg till Burger Hill med Mia! Mysigt!

Tisdag

Publicerad 2009-11-24 18:26:49 i Allmänt

Äntligen är den här dagen över. Fast den gick väldigt fort, vilket jag gillar starkt! Som sagt va inte på min apu idag utan på min gamla som jag hade i tvåan. Hjälpte till att plocka upp gamla ramar och sotera osv. Jag och Sara klarade oss igenom dagen iallefall. Sedan hade jag en körlektion innan vi gick på lunch till skolan. Gick bra idag tycker jag. Det rullar framåt!Vi upptäckte att vår skola har ett radiostudio, rikigt skoj hade vi ett tag hahaha!Nu ska jag sätta mig och läsa en skvaller tidning! Mycket hälsosamt!

När blev solen gul?

Publicerad 2009-11-23 19:33:10 i Allmänt

Tjohej!
Vakande i dag med världens klump i magen, men det liksom försvann under dagen! Ni vet den där känslan när man klarat ett prov som man aldrig skulle klara av. Jag fick ett lyckorus inom hela mig. Ibland är jag nog den med negativa människan i hela världen! Det är inte så att jag tycker synd om mig, utan jag är en känslomänniska! Jag känner efter så mycket hela tiden så att jag ibland uppfattar mig själv som galen. Man kanske inte ska känna efter så mycket utan bara göra det men ska och tänka efter sen?kanske inte så smart heller....

Nu ligger jag framför datorn på golvet i mitt rum. Väldigt skönt! Jag har kommit in i någon sån här "bok-månad" Jag fundera på att köpa lite på webben känns mycket smidigare så! Jag älskar självbiografi-böcker.

Nu har jag annat att göra....

Jag stinker!

Publicerad 2009-11-21 14:37:22 i Allmänt

Jag har inte skrivit på länge, men det har inte shakespears heller.


Har sovit drygt 4-5 h i natt och det klara Amanda sig inte på! Minst 8 h för att jag ska vara i toppskick. Har iallefall ståt och sålt julgodis idag utanför skolan. Gick bra och vi fick sålt allt! Känns kanon. Nu luktar jag dock rök från de små elderna och fryser fotfarande om tårna, så nu väntar ett bad efter en macka!

Ta bort den här äckliga rök lukten tack!


.....

Publicerad 2009-11-20 14:57:16 i Allmänt

Dagens i-landsproblem

-Jag har så långa naglar att jag inte kan skriva på tangentbordet.
Mia kommer snart hit, projektarbetet ropar på oss!

En tjock arm!

Publicerad 2009-11-19 20:00:15 i Allmänt

Jahopp, hela Sverig disskutera nu för tiden om Svin-Vaccinet och jag vill ju inte vara sämre jag! Inatt har jag legat och svettas samtidigt som jag har frusit. När jag vaknade vart hela arean kring där sprutan togs helt uppsvullet, och så plussa vi på lite Feber. Så har jag mått idag. Jag missade en jätte vikigt dag i skolan, jag missade min körlektion, jag missade att städa hos farmor och farfar och värst av allt har jag ätit en advokade och en liten portion lassange. Men just nu så mår jag bra! Så de håller nog på att vända! Skönt.

Nu bli det mammas pojkar!

Läsa mer!?

Publicerad 2009-11-18 19:11:52 i AllmäntJag av alla människor fick en kick och åkte och köpte mig en bok idag. Måste få igång mitt läsande. För några årsen lästa jag jätte mycket, men det har försvunnit totalt nu. Kanske ett nytt mål? Att börja läsa mer böcker. Det blev även ett litet lipgloss med!

Har för övrigt tagit vaccinet idag med. Gjorde det på skolan konstigt nog. Vi blev erbjudna det så jag tänkte att det var tio gånger smidigare att ta det där än att köa på sjukhuset. Nu får man hoppas att man inte blir sjuk eller något för det har jag inte alls tid med!

18.39

Publicerad 2009-11-17 18:45:18 i Allmänt.........Är precis det jag ska ta imorgon. Känns verkligen skönt att det ska bli gjort. Jag vet inte hur mycket det är som är sant men det har ju varit vissa dödsfall i Sverige nu så nu vill jag verkligen ta vaccinet! Man förlora ju inget på det.

Hur som helst så längtar jag så galet mycket till Stockholm nu *spooolllaaaa fram tiden NU*. Jag längtar efter att få se mig omkring lite. Bara en sådan sak som som att  sova någon annanstan. Sitta på olika caffer och fika och skratta. Åhh jag saknar dej min fina Lovisafisa!  Men nu är de inte inte långt kvar!

Julbak

Publicerad 2009-11-17 14:45:56 i Allmänt
Titta vad gott! Idag har vi bakat hela förmiddagen till julmarknaden till skolan på lördag. Det återstå dock lite till innan vi är helt klara! Hoppas vi får in lite pengar nu så vi inte bakat helt i onödan. Men det ska nog bli bra!

Resten av dagen blir nog rätt lugn. Tänkte laga lite mat till mig nu. Är helt ensam hemma. Väldigt skönt, eftersom det händer så sällan!

Hoppas du får en bra dag!

Vad händer med oss?

Publicerad 2009-11-16 17:17:56 i Allmänt

Jag blir uppriven! Läste en blogg om en tjej som har anorexi. Det får mig att mår dåligt. Hur kan man låta det ta över ens kropp? Hur kan man tillåta sig själv att mår så dåligt? På något sätt är livet som ett pussel. Om det saknas en pusselbit kankse man ta till sig metoder som inte är så smarta ,men som gör att man kommer ifrån sin verklighet, saker som man inte kan kotrollera eller hantera! I lördags såg jag ett program om en 8-årig som hade anorexi. 8 ÅR! Vet man ens skilland på storlekar då ? Vet man vad kalorier är? Det är sånt här jag brinner för! Sånt går jag igång på! Vad är det som gör att man utveckla en störning? Varför kan man inte bara acceptera hur man ser ut?
Gör jag ens det?


Idag har jag haft en bra dag! Imorgon blir det fortsättning på "operation handla till vårt julbak" Det betyder att morgondagen kommer blir rikigt bra också!

Nu ska jag kolla på The hills och drömma mig bort till New york....

En bra vecka väntar mig!

Publicerad 2009-11-15 13:55:38 i Allmänt

Haft en mycket trevlig helg. En ovanligt lugn och skön sådan. Men såna helger behövs med ibland. Nu till veckan har jag ingen apu utan är i skolan hela vecka. Ska bli skönt att bara vara i skolan och umgås med vännerna. Så ingen ångest idag inte!
Den här veckan kommer blir känner jag! Sådär lagom fylld med saker som ska göras, inte den där känslan när huvudet rotera i 360 grader  24/7.


Har en bra söndag!

Insperation

Publicerad 2009-11-12 22:04:19 i Allmänt

Man blir inspererad av olika saker. Det kan vara olika kulturer, mode eller kanske heminredning. Jag blir inspererad av människor som tro på sig själv till 150%.

Det finns en person i mitt liv som jag ibland blir väldigt inspererad av. Personen har ett mål, han vet att det finns tusen saker som talar emot honom, han vet att det är en tuff väg som kräver så mycket arbete och framför allt kostar honom mycket tid. Men på något sätt finns det något i honom som säger "Om jag lägger ner mycket jobb, hårt arbete och passion, kan inte människor blunda för det, dom kan inte ta miste på min talang" Han tror på det han gör även om en hel värld talar emot honom.

Jag fick mig en tankeställare idag när jag gick hem från stan. Om jag inte tror på det jag gör till 150% Är det helt meningslöst att ens försöka. Även om det finns mycket som talar emot en så måste man våga tro! Skratta aldrig åt någons dröm eller passion hur konstigt och dumt det än låter. ´

Om man vågar tro på det man gör ,det är då man kan insperera andra att försöka.

Svårt att koppla av?

Publicerad 2009-11-12 14:14:28 i Allmänt

Det är ungefär 2 veckor kvar tills första advent, hur snabbt går inte tiden? Jag hinner inte med. Idag har det varit en väldigt lugn dag. Har bara slappat. Nu tänkte jag sätta mig och plugga men känner mig inte alls inspererad ( som vanligt) till att göra det. Det är konstigt hur fort man blir rastlös ändå. Efter några timmar hemma så vet men inte vad man ska göra av sig själv. Man lever verkligen ett intensivt liv. Man gör nästan något från det att man vaknar tills man dyker ner i sängen och sover. Kankse behöver vi lära oss att ibland acceptera att det är okej att "bara vara".Tea time!

Mer bilder, mer personlighet

Publicerad 2009-11-11 16:29:43 i Allmänt
Nu är min studentmössa klar! Seriöst, det är ju ett helt företag att bestäma allt från vilken storlek på mössan till vad man ska sätta texterna och så vidare. Men jag är nöjd! Helt konstigt känns det, att jag Amanda ska ta studenten?! Men innan det ska ske måste jag klara av en massa andra saker. Så det känns rätt långt fram i tiden, men jag vet att det kommer gå så otroligt fort.

Jag har tänkt att försöka få min blogg mer personlig. Att ta mycket mer kort än vad jag gör nu, det blir ju 1000 gånger roligare om det finns roliga bilder att kolla på! Så stor skärpning på den fronten! Just det ja, imorgon är jag "ledig". Wonderful. Eftersom jag hamnade på "fel" lista till att åka till GBG så blev jag så otroligt sur att jag vägra att vara kvar på skolan imorgon medans alla andra är där och har roligt!

Nu ska jag äta.

Studentmössor för hela slanten!

Publicerad 2009-11-10 18:27:59 i Allmänt

Det kvittar när jag cyklar. Om det det är uppför,nedför,vänster,höger,raktfram eller om jag cykla åt det hållet eller ett annat är det alltid ,och då menar jag ALLTID motvind! Hur är det möjligt? Jag blir så trött. Jag är trött på cykla och jag är trött på detta äckliga regnvädretFörövrigt har dagen varit helt okej. Inte mycket att klaga på. Imorgon är det dax att prova ut studentmössor. Känns faktist ganska konstigt, sen när blev jag så stor? Känner mig fotfarande som en 15 åring ibland! Men det kanske är bra ?

18.00 på pricken

Publicerad 2009-11-09 18:01:05 i Allmänt

Kollat på The hills nu. Älskar den serien. Samtidigt är det lite väl mycket drama att det känns lite väl påhittat ibland. Om man säger såhär julmust och chips är en väldigt bra kombination när man ser på såna här skräp-serier.

Nu ska jag ta en varmt bad!

Farsdag

Publicerad 2009-11-08 17:41:25 i Allmänt

Jag har nog aldrig under mitt 18 åriga liv gått in för farsdag som jag har gjort den här gången. Jag har köpt paket, jag har gjort ett väldigt löjligt bildspel och nu har jag och Benjamin gjort en jätte lam text till " va nöjd med allt som livet ger...." Känns ungefär som att han fyller 50 eller något. Jag antar att andra i min ålder skulle tycka detta skulle vara jätte pinsamt att framföra men själv tycker jag bara det är roligt. Kanske för att jag är en sprallig apa.

Måndag imorgon om du har har missat det. Jag tänker inte skriva ner vilken ångest jag har, känns bara onödigt.

Grattis på farsdag pappa lilla. I love you!

Time to go

En mysig lördagkväll!

Publicerad 2009-11-08 12:32:22 i Allmänt

 
 

Det blev inget Jönköping igår, fanns inte plats i bilarna hem. Jag och Julia gjorde det bästa av kvällen. Vi åt pizza, gick runt i stan och hamnade till slut hemma hos henne där vi drack te och kollade på film. Blev faktist en riktigt bra kväll! Länge sen jag skrattade så mycket! Jullliiaaaaaa tack! :)

En skön morgon!

Publicerad 2009-11-07 11:59:39 i Allmänt

Sov lääääänge idag! Behövdes verkligen kände jag. Nu sitter jag och slappa framför TV:n och datorn. Pappa kan inte förstå varför jag måste ha på både och, men jag anser att det är nödvändigt. Ska snart hoppa in i duchen och göra mit lite fräsch. Idag blir det en lugn eftermiddag. Sen ikväll vet jag inte redigt vad jag ska göra. Antligen blir det Jönköping eller något annat alternativ.


Nu ska jag som sagt ta itu med dagen!Jag är konstig men jag längtar lite till sommaren redan. Inte bra!

11.13

Publicerad 2009-11-06 11:14:02 i AllmäntFick pappa att köpa lite winnebröd! Åhh vad gott det är!

På schemat idag ska jag försöka städa mitt rum, vilket ta emot ganska mycket! Sedan ska jag plugga lite, titta på TV och dricka massor av te! Det låter väl bra? Måste även ta mig ner på stan och köpa en fars-dag present till daddy.

säng nästa!

Publicerad 2009-11-05 23:00:30 i Allmänt

Har precis krypit ner i sängen nu. Jag hörde precis en råtta eller en mus ( vill inte ens veta) klättra på insidan av husväggen. Hatar när det låter när dom krafsar och har sig usch!Imorgonkväll ska jag inte göra ett skit. Ska kolla på idol och bara vara. Vet inte när jag hade en sådan kväll sist! Jag känner mig så där löjligt lycklig över att slippa sminka mig, slippa fixa mig utan bara vara.

Nu ska jag sova!

Dr Amanda

Publicerad 2009-11-05 19:20:48 i Allmänt

"okej Amanda, så himla farligt är det inte,skärp dig nu, det finns faktist dom som har det mycket värre"
I flera veckor nu känns det lite som att jag har varit i någon slags "höstdeppretion". Ungefär som alla har just nu känns det som. Man blir deprimerad av att det är kallt,regnit och blåsigt ute. Det finns tusen saker som måste göras. Det finns dagar då jag bara inte vill lämna min säng och bara vänta tills våren kommer, du vet hoppa över allt det där jobbig! Då kommer dom där tankarna. " Jag har inget att vara deprimerad eller ledsen över, åhh vad jag är svag"
Men så slog det mig idag. Varför har inte jag rätt att bara tycka synd om mig själv, att tycka att livet känns skit, att jag behöver gråta, att jag kankse inte behöver presstera på top och att jag kankse till och med inte behöva ljuga och säga att jag mår toppen? Kanske är det just det jag vill? Nu tänker du " Varför gräma ner sig?"

Jag är sån att jag behöver ibland en dag "då jag tycker synd om mig" Sedan känns livet bra igen. Efter jag har låst in mig på toan fält mina tårar,kollat mig i speglen med mitt knallröda svullna ansikte och tänka " åhhh vad synd det är om mig" För att sedan Gå ut från toan och bara känna att "Nu har jag varit ledsen, nu är det BRA!"

Nu menar inte jag att du ska tycka att livet är skit och att det inte finns någon mening. Men det är okej att ha en skit dag! Det är okej att gråta för en liten sak.

Det är kallt nu!

Publicerad 2009-11-04 08:46:30 i AllmäntIskalllllt ute! Vintern kom på bara några dagar. Gick till skolan idag med "klapp på axlen" Snart ska jag iväg till jönköping men först skola och sedan lite mat hos farmor och farfar!

Hallelulja,Hallelulja, Hallelulja,Hallelulja......

Publicerad 2009-11-03 19:34:59 i Allmänt

Nu sover stad nu sover land och överallt står snön i brand
inatt kan inget kväva eller kuva.
Och stjärnorna dom blänker matt på himlen som en hemlig skatt
i det tysta hörs ett dämpat
Hallelulja
Hallelulja,Hallelulja, Hallelulja,Hallelulja......


Detta är min favoritlåt varje jul. Den är så otroligt vacker! Blir nästan tårögd när jag lyssnar på den.......


Vi pluggar....

Publicerad 2009-11-03 19:24:39 i AllmäntKörkort och matteläxa. Ganska mysigt måste jag säga. Det är bäcksvart ute, lite julmusik i bakgrunden och lite småprat.  

Imorgon kommer det blir en kanondag!

*Skola
*massage med mia i jönköping
*jenssens
*stan
*bio

Det är inte synd om mig!

Lov en vecka till kanske?

Publicerad 2009-11-01 16:53:02 i Allmänt

Söndag är lika med ångest. Imorgon har jar praktik och jag har seriöst sådan ångest så det finns inte. kan vi inte spola fram till onsdag?? snälla någon! Men det är bara att hålla ut antar jag. Det finns väl en ända på detta med antar jag.

Mitt lov har varit bra. Blev kankse inte rikigt som jag tänkt mig men ändå helt okej! Har sovit ut EN morgon på en HEL vecka. Så den kommande veckan kommer blir en pina att ta sig igenom. Jag är inte alls avundsjuk på lovisa som ska till stockholm,inte alls haha! Har det kul vännen!Skål för helgen! Skål för en kommande vecka och skål för mig.Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela