.

Grekland jooovvisst!

Publicerad 2010-05-31 22:19:28 i Allmänt

Okej. Nu har jag packar klart. Åker mot Göteborg om 3 timmar typ. Sedan går flyget vid 06.00 mot Grekland. Ta hand om er är hemma! Så hörs vi om drygt en vecka!

Ett snabbinlägg

Publicerad 2010-05-30 17:16:52 i Allmänt




För varje dag som går närmar vi oss den STORA dagen. Jag är så förväntansfull!


Slänger in lite bilder senare ikväll från helgen, som har varit supppeerrr!

Hmm...

Publicerad 2010-05-28 08:41:02 i Allmänt

-Mamma, får jag ta bilen till skolan?
Tyst. Motivering lyder.
-Bensinen är ju så dyr nu Amanda. Det är ju bara att rulla ner så är du ju där.
Med tanke på att jag har haft körkort i 3 år, ja menar 3 veckor så förstår jag att bensinkostanden är det stora problemet. Ibland förstå jag mig verkligen inte på föräldrar.

Helg snnnnaaarrrtttt!

Publicerad 2010-05-27 22:15:54 i Allmänt

Var med sysslingen idag. Hade verkligen jätte mysigt och roligt. Det är lite roligt att vi bor två hus ifrån varandra men vi ses så sällan. När vi väl gör det så är det aldrig konstigt eller stelt. Vi vet liksom vad vi har varandra. En bra dag!

Nu tagga jag helgen. Är verkligen på G och känner att det kommer bli så bra och roligt! Tillbringa helgen i Halmstad med en bästa vän är som gjort för att bli bra!

Är så sugen på tjejsnack och prata av mig.

Onsdag

Publicerad 2010-05-26 23:27:36 i Allmänt

Ikväll var jag hos Simon. Han fyller ju 20 på lördag, då jag inte är hemma så det fick bli ett tidigare firande. Han fick en svart morgonrock och lite småsaker. Vi åt pizza och jordgubbstårta! Nu mår jag lite illa känner ja. Jag har lite svårt för det här med ordet ”lagom” känner inte riktigt när jag lutar mot ”för-mätt-spy-känslan” Så slår det till pang! Är faktiskt väldigt nöjd med paketen! Jag tycker det är jätte svårt att köpa presenter till folk i min ålder men det är klart, vad katten köper man till en tjugoårig kille som har en ganska kräsen smak? Aja, det löste ju sig! Hade iallafall mysigt och hatar att lämna hans varma famn. Usch!

Köpte även en bikini idag. Om det är något som jag hatar att köpa så är det de. Många tjejer älskar det med jag våndas för det. Hittade en på Åhléns som satt så sjukt bra! Är verkligen nöjd. Känns faktiskt mycket roligare att vara på stranden med en snygg bikini!

Längtar till helgen då jag och Lovisa dra till Båstad! Kommer bli så mysigt. Var så länge sen vi hade våra hela helger med massa godis och film. Kommer inte ens ihåg när det var sist. Synd bara att jag måste spara mina pengar annars hade det varit roligt att shoppa lite men som sagt en greklandsresa vänta näsa tisdag!

Förövrigt fick jag MVG på mitt projektarbete med Mia! Har varit en riktigt bra dag med andra ord!

Nu ska jag sova!

Njuter av varje stund!

Publicerad 2010-05-25 22:21:05 i Allmänt

Sista skolarbetet, sista psykologilektioen, sista dagen i matkön och sista stunden med vänner i korridoren. Det är mycket sista nu som ni förstå. Det gör lite ont i en att veta att detta kommer snart vara över. Mysiga pratstunder med klasskompisar, vilda diskussioner om allt möjligt. Jan Liskas kladdkaka och prat om målgrupper (ett ord som förföljt oss under 3 år på gymnasiet)
Imorgon när jag vaknar är det sista onsdagen. Min tråkigaste och jobbigaste dag i skolan. Men imorgon ska jag njuta. Jag ska le åt situation, för den kommer aldrig igen.

....

Publicerad 2010-05-24 12:47:09 i Allmänt

Mitt mål när jag vakande i morse:

Motionera och vara nyttig.

2 timmar senare

En stor vanliljbulle och sittande framför en dator och läser goda bakrecept.

Bra Amanda!

..........

Publicerad 2010-05-23 22:05:58 i Allmänt

Haft en riktigt bra helg. En bra blandning om man säger så. Så tack alla som förgyller mina dagar. Slänger in bilder imorgon.


Sov gott

Brännskadad?

Publicerad 2010-05-22 16:15:35 i Allmänt

Solen lyste in genom mitt fönster. Gjorde sedan en god frukost med kaffe, apelsin,kokt ägg och en smörgås. Gick ut på altanen och ser att granna har börjat inta sin positioner i solstolarna. Jag går in och ser att det är 23 grader varmt ute. Springer i stort sätt in i rummet och slänger på mig min bikin och intar precis som grannarna solstolen. Där ligger jag i 3 h. Anton kommer ut en timme och vi har det sådär ”mysigt-syskon-prat-när-man-för-en-gång-skull-uppsatta-varandra” Det är bara det att Amanda tänker inte på att hon är svensk och inte solat på ett år. Hon tänker att solskydd är för mesar så det behöver hon inte alls använda...



Resultat....
Jag är röd som en tomat.Roligt nog ser jag blå ut på kortet (det är jag inte ska tilläggas) Men jag vet att det bruka övergå ganska snabbt till brunt. Blir alltid röd precis i början av ”sol-processsen”

Nu ska jag sminka ”ner” det röda och hoppas att folk inte tro att jag är en gris. Jag och Julia ska nämligen till Växjö ikväll. Väldigt mysigt!

Flugornas herre

Publicerad 2010-05-21 15:34:38 i Allmänt

Föräldrafritt i helgen! Den här helgen har jag sen länge tänkt att utnyttja till max. Tänkte dra hem en massa folk och grilla och bara känna att huset är mitt för en gång skull. Nej lilla Amanda, så fel det kan gå. Ikväll ska jag iväg och träffa gänget som ska åka till Grekland( niccce) och imorgon ska jag och Julia till Växjö hade vi tänk. Detta bidra till att jag inte kommer vara hemma någonting som i sin tur bidra till att jag inte alls kommer utnyttja huset. Hmm lite tråkigt ändå. Det händer kanske två gånger om året att huset stå helt tomt, suuckk. Det är så synd om mig. Såå synd.

Jag har varit jätte duktigt idag än så länge. Har städat ”min toa” damsugit köket och hallen. Städat kaninburen! Många plus poäng till mig. Verkar som att fredagar nu för tiden har blvit någon form av städdag.

Såg ett sommartecken innan. En fluga. Tänkte ungefär ”Åhh vad liten och söt, nu är det verkligen sommar” Nu vill jag döda den äckliga flugan för den har befunnits sej på tok för länge nu på mina olika kroppsdelar. Vad är flugsmällaren?

Nu ska jag hoppa in i duschen även om jag i princip redan har tagit en dusch när jag cyklade hem från skolan då regnet öste ner.

J.J

Publicerad 2010-05-21 09:46:15 i Allmänt

She just wanders around, unaffected by,
the winter winds yeah, she'll pretend that
She's somewhere else, so far and clear
about two thousand miles, from here.

Are you ready for it?

Publicerad 2010-05-20 11:19:08 i Allmänt

Veckorna försvinner. Grekland nalkas. Just nu är jag inte så pepp men kommer säkerligen vara det sen! Har så länge känts så ”långt fram i tiden” så jag har svårt att smälta att det verkligen snart gäller. Längtar efter sol och värme så sjukt underbart.

Sitter i skolan men just nu gör vi inte mycket alls (ingenting för att vara ärlig). Efter skolan så ska jag vara barnvakt åt Noel! Var så länge sen jag såg den lilla plutten nu så det ska bli jätte mysigt! Får se vad dagen har att erbjuda. Känner för att åka runt i bilen med hög musik och filosofera.
Jag är så tankspridd. Vad ska jag göra i höst? Vill ju har ett jobb, men i lilla Värnamo är det svårt. Ska jag söka jobb i Stockholm och bor hos mormor? Börja får en lätt panikkänsla. Jag är stressad men ändå ganska lugn. Tänker att det är långt fram liksom, men det är det ju inte. Min pojkvän kommer flytta till London och några av mina bästa vänner kommer flytta över halv Sverige. Tråkigt och hemskt men kul för dom det tycker jag verkligen! Men helt ärligt känner jag mig inte redo för att lämna boet men ändå är jag trött på att vara här vissa stunder. Kan kännas som ett hamsterhjul vissa perioder. Jag har svårt att avgöra om det beror på att jag ät uttråkad på skolan att jag bara vill iväg eller om det beror på att man känner att många andra flytta ifrån?

Jag är så trött på frågan ” Jaha vad ska du göra till hösten Amanda?” jaaaaa vet inte okej! Jag vet ingenting.


Allt löser sej eller hur?

23.00

Publicerad 2010-05-18 23:00:11 i Allmänt

Jag har suttit länge nu och fundera på vad jag ska skriva. Vet ni, det finns just nu inget som tynger mina axlar. Det finns endas EN liten sketen sak, ett skolarbete och det är allt. Det är i såna här lägen i livet som man verkligen trivs. Man har inte ångest. Man bara är och njuter av precis allt.


Under hela våren har jag haft magkatarr. Förra månaden har jag haft svårt att sova. En period åt jag nästan ingenting. Det var för mycket av allt.  Mitt i allt detta ska man hinna vara med vänner och finnas till för alla. Det som tyngde mig var skolarbeten och körkortet. Jag kan inte för mitt liv förstå hur jag lyckades hålla huvudet så högt.  När jag ser tillbaka blir jag lite stolt över mig själv om jag ska vara ärlig. Jag klarade det! Jag misslyckades många gånger på vägen, men jag gav inte upp för jag visste att i slutet skulle det vara värt varenda timme som jag satt och pluggade. Kanske är det en liten sak för dej, men för mig har jag bevisat att bara man har en stark vilja så funka allt!

” Du har inte misslyckat fören du har gett upp”

Tisdag

Publicerad 2010-05-18 09:59:43 i Allmänt



Hejsan hoppsan!
Somnade med huvudvärk och vaknade med huvudvärk 10 p!

Hoppas du mår bra!

Student 2010

Publicerad 2010-05-17 22:31:34 i Allmänt

Jag har sagt att jag ska klara att ta körkort innan sommaren. Det gjorde jag. London blev en jätte roligt minne. Grekland kommer blir bra det med. Studentdagen kommer vara den lyckligaste dagen i mitt liv. Men sen då? När allt är över. När sommaren kommer och sedan byts ut mot höst?
För första gången i mitt liv kan jag göra precis vad jag vill, jag skriver mitt eget manus. Det är jag som är huvudrollen och allt är upp till mig. Om jag ska vara allvarlig har jag lite ångest. Har längtat efter att sluta skolan, självklart har jag det. Men när jag står där med min vita mössa kommer jag sakna allt det där trygga. Mina klasskompisar, min rosa skola,min fula dator och stå i kön till matsalen. Men samtidigt vet jag att det är ett avslutat kapitel, för jag vill inte mer nu. Jag vill börja på ny kula. Jag har lite ångest det har jag men det kanske kan vara bra?

Uppdatering

Publicerad 2010-05-16 10:21:42 i Allmänt

Har inte bloggat på år nu men jag har ju varit iväg, så jag har haft en anledning. Lägger upp lite bilder senare från London. Haft det sååå roligt!

Dags att fixa sej inför dagen

London !!!

Publicerad 2010-05-07 14:48:07 i Allmänt



Som sagt... 

Göteborg ikväll och sedan flyget mot London imorgon. Livet är ganska härligt nu känner jag.

Today

Publicerad 2010-05-07 10:00:08 i Allmänt

*Fika med Mathilda

*Växla pengar (LONDONNNN imorgon!)

*Hämta Mia hos frisören (fika)

*Hämta Simon i Rydaholm

*Fika hemma

*Packa

* Tåget till Göteborg klockan 20.00

Körkort jaaa tack!

Publicerad 2010-05-06 17:14:57 i Allmänt

Mitt mål har länge varit och klara körkortet innan jag går ut 3:an. Idag hände det. Jag är så lycklig! Ska bränna mina teoriböcker nu haha!

Baka

Publicerad 2010-05-04 13:14:08 i Allmänt

 

Slutprojektarbete

Att göra ett bakprogram. Haft en rolig dag måste jag säga med tjejerna!

Överblick

Publicerad 2010-05-03 10:28:38 i Allmänt

Blev en sån där riktigt skön morgon. Vi fick jobba hemifrån idag från skolan så jag tog en sovmorgon till nio. Tänk vad mycket två timmar gör! Helt sjukt. Har väl inte sovit överdrivet bra den här helgen kan jag väl inte säga. Men jag överlever det med. Haft en riktigt bra helg måste jag säga. Idag ska jag damsuga mitt rum och damma lite. Är sådär riktigt äckligt. Senare ska jag vara barnvakt åt mitt syskonbarn Noel. Ensam med en 6 veckors baby känns spännande. Så sjukt mysigt. Lilla gubben. Ja efter det blir det plugg hela dagen.


I fredags umgicks jag med en lite annorlunda konstellation. Vi åt en supergod kvällsmat. Blev inte att gå ut och titta på elden, blev inte så inspirerad när regnet öste ner om man säger så. Jag tycker det är roligt att umgås med lite olika människor med. Blir lätt samma. Inget negativt med det men det är roligt att träffa lite nytt.  På lördagen var jag en vända hos Julia på kvällen, kunde dock inte stanna så länge men det var mysigt den stunden som det varade. På söndagen var det partyy ute i Rydaholm för Simon, hans bror och pappa. Hela hans släkt var där. En spännande upplevelse. Det var trevligt! Dagen led mot sitt slut och jag åkte vidare mot Mia som också hade födelsedagsfirande. Även där var det roligt! Hon hade fixat med grillning. Jätte gott!


Tack alla för en jätte rolig helg! Synd att det alltid ska gå så himla fort.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela