.

Bohuslän , nä du skojar?

Publicerad 2011-05-31 20:43:57 i Allmänt

Det är något ont över den här blogg sidan. Så fort jag ska börja skriva så liksom "låser sej" hjärnan och jag har ingen aning om vad jag ska skriva. Idag skiter vi fullständigt i vad jag har gjort, för vet du? Jag har inte ett gjort ett skit, det är inget jag är stolt över men planerna blev ändrade.

Jag har dock gjort en sak som har tagit nästan hela dagen och det är att packa. Det är alltid sån ångest över det. Hatar sverige för man vet aldrig hur man ska klä sej. Antigen svettas man som en gris eller fryser som ett svin. "plocka lite av varje då, lite varma kläder och lite kalla! " Men då kommer bekymmer två. Väskan är inte jätte stor så det betyder att jag måste chansa lite på vad Gud kan tänkas planera för väderlek. Det för oss till bekymmer 3 ... Nää nu får det vara nog.

Jag mår bra iallefall. Det är en sak som är säker. Imorgon för mina vägar mej till Bohuslän. Miljöombyte hereee I commmmmeeee! Jag och simon ska sitta i buss i 4 timmar för att sedan sitta i bil 3 tommar. Detta blir en total summa på 7 h. Det är ganska länge kan jag känna. Men ser fram emot det när vi väl är där.

Känns som jag tjatar om Bohuslän hela tiden " Hejj det är Amanda Sandström HON SKA TILL BOHUSLÄN" Nu vet alla :)

kl är 20.43 och det går inget på TV. Så fundera på att sätta på en film eller något!

Måndag

Publicerad 2011-05-30 10:37:29 i Allmänt

God förmiddag vänner! Måndag morgon. Denna favoritdag h ö h ö. Kanske mer en "genomlida dag" fast idag är det inte så farligt eftersom jag åker till Bohuslän på onsdag. Så himla mysigt. Jag ska köpa en bra bok som jag ska läsa när jag och där och bara ligga ute och sola. Sedan kommer jag till vmo lördag-måndag! Bra och fina dagar som jag ser fram emot.

Igår fick jag lite panik när jag insåg att jag snart ska flytta hem för jag vet inte om jag vill det längre. Guschh jag tycker verkligen om den här familjen. Jag älskar barnen. Kanske gör jag mitt livs misstag att säga upp mej härifrån? Jag har umgåts med de här barnen 5h varje dag i lite mer än fem månader. Hur ska jag kunna säga hej då till dom? Jag antar att jag kommer gråta floder när jag sätter mej i bilen på väg hem den 16 juni. Jag är inte den där känsliga typen men klart, det här kommer kännas i mitt lilla tonårshjärta.


Har haft en väldigt varierande helg som innehöll barnvakt-besök av Daniel och Linnea-färgning av hår-varit med vänner-kollat på massa film med Lovisa-gått på bio-ätit suschi som jag senare spydde upp och hamnat i bilkö inne i stockholm. Däremot har jag nog aldrig skratta så mycket som jag gjort de här dagarna! Jag kommer nog leva länge jag!

Nu ska jag göra lite te och äta lite chocklad! Önskar dej en fin dag!

Joo jag är vaken !

Publicerad 2011-05-24 08:36:51 i Allmänt

06.30 hör en hammare precis utanför mitt fönster. Tänker något i form med "mmeeeennnn guuuudddd" Kan det finnas något mer störande att vaknas av. Hör Fredrik (pappan) säga till dom lite små argt " Det finns faktist någon som sover precis där ni håller på att banka, vänta någon halvitmme till" Jag må leva i källaren men dom som har planet ovanför mej tycker faktist att jag har mina rättigheter. Nää jag skojar bara.

Håller på att tvätta för fullt. Jag kommer nog ångra att jag skriver det här för mamma kommer säkert säga tusen gånger när jag kommer hem att " Du skrev ju i din blogg att du tycker det är roligt att tvätta så nu kan du göra det" Men på riktigt. Jag tycker det är lite kul faktist. Det låter ju helt sjukt. Vem gillar att tvätta? Det är just grejen att man har en gigantisk tvätthög på golvet å så bara fixa man det och känner sej lite duktig liksom.

Jaja. Snart kommer Lina. Såg en film som dom hade hyrt som jag tänkte vi skulle inspektera. Senare ska vi in till stan ,hänga på medis och käka på snaps (okej, det skrev jag med ironi så ni vet) Ikväll ska jag träffa min plugg-kille som har lite tid över för mej. Låter som en ganska bra dag.

Nu ska jag fixa lite innan Lina kommer.

Måndag

Publicerad 2011-05-23 21:54:15 i Allmänt

Jag HATAR kollektiv. Gissa varför?! Jooo igår skulle jag vara framme i stockholm vid 22.45. Är jag det ? NEJ. Jag är hemma vid  01.30. Med andra ord min tripp till stockholm tog 7,5 h om man räkan med när jag åkte från Värnmo. Det är som att flyga till New York! Det är i såna här lägen som man ångra så djupt in i själen att man väljer att åka så sent från Alvesta. Att man faktist borde åka vi fem , sex tiden bara för att vara på den säkra sidan.

Anyway. Somande vid halv tre ungefär för att sedan vakna vid sju för att lämna barnen på skolan/dagis. Åker hem som ett spöke, hör hur engelsmännen håller på utanför huset ( trappan görs om) Lyckas halv sova i en timme varvat med tusen sms från Lina. Sedan kommer mormor och Jan och genast så så känner jag mej lite bättre till mods. Fick dessutom en stor chocklad ask som jag och Lovisa ska äta upp när hon kommer ! Bra va?

Annars är det bra med mej. Hur är det själv? Hade för övrigt en jätte bra helg hemma!

Nu ska jag sova som en gris! Hörs kära vänner!

Fredag i värnamo

Publicerad 2011-05-20 17:15:01 i Allmänt

08.25-12.35 PLATS SJ TÅG:

Det finns ett ord för den här resan och det är huvudvärk.

1. Jag har inte bokat något plats vilket bidra till att jag får flytta runt 102 gånger under 4 timmar
2. En unge skriker under ca en timme " JAG VILL UT" Ville bara springa fram till honom och skrika att han är så trög som borde fatta att man kan inte gör det för man sitter på ett TÅG!
3. Mannen bakom mej hostar halva vägen till Alvesta. SKIT STÖRANDE!
4. Jag öppnar mitt lokavatten som pyser så min väska bada i vatten, mina skor, min plånbok och dylikt är nu blött. Damen jämte blir as sur för hennes väska med får lite droppar på sej. FÖRLÅT MEJ JAG GJORDE DET MED FLIT.
5. Det finns inget EL-uttag på tåget. VILKET HIMLA TÅG HAR INTE DET! Kan med andra ord använda min mob i ca en timme innan den väljer att avlida!
6. Väl framme i Alvesta går nästa tåg en timme senare till VMO. KUL!

Hur som haver. Är hemma nu. Har tagit ett långt bad och gjort mej lite fräsch för kvällen. Ska träffa min underbara Noel ikväll. Åhhhh vad jag längtar! Var ju liksom lite mer än en månad sen nu. Simon kommer med. Underbar kväll med andra ord!

Håll i....

Publicerad 2011-05-17 21:52:13 i Allmänt

Hatten min vänner. För idag har amanda gjort hål i navlen. "Oj det kom spontant och måste gjort riktigt ont" Men nejj. Har velat göra det länge och det var en ganska rolig upplevelse måste jag säga. Och ont? Nää faktist inte. Om jag ska vara helt ärlig kändes det knappt. Längtar tills jag får byta smycken för det som sitter i nu är ju inte jätte roligt.Bildbevis

Kom på att detta är en grymt bra sätt för mej att börja träna. Ger liksom lite motivation. Eller jag tänker det iallefall. Sen vet man ju aldrig slutresultatet ;)

Har hunnit med 3 samtal mellan 20-21.45 rätt bra jobbat känner jag. Uschh jag låter lite skrytsam ikväll eller hur? Och det är ju inte så populärt när man är svensk. Du vara svesnk vaaa. Sii sii grazias!

På tal om svensk så prata vi ju ofta om hur vädret är och det är verkligen regn och åska som kvällen har bestått av. Tycker dock det är lite mysigt när man sitter inne.

 

Jag är en tönt

Publicerad 2011-05-14 16:40:51 i Allmänt

Det är lördag idag om någon råkat glömma det. Ikväll ska jag, Lina, Fatme och Malin gå ut. Nicee. Nää men det känns roligt och jag är faktist lite taggad. Dock har jag kommit på att jag är en hemmatjej. Med andra ord, jag trivs bäst med en dålig film och en stor godis skål framför mej. Men å andra sidan är jag snart tjugo år och är som mest attraktiv på marknaden. Okej det var ett skämt men jag menar bara att man kan inte alltid sitta hemma och pilla navlen utan man måste ut och röja lite också.

En annan sak som jag har kommit på är att jag är otroligt känslig när jag tittar på TV. Jag sitter där och kan gråta som ett barn. Har aldrig varit sån innan utan snarare retat min vänner och säger " men gråter du för det, du är ju en mes" Nu är jag där själv och det känns... konstigt. Kanske är i någon hormon period eller något för det här känns inte rikigt naturligt. Eller så har det här med att flytta hemifrån gjort mej dum i huvudet. Vem vet?

Program som får mej gråta:
En unge i minuten
Det blir bättre


Jaaa ni märker ju hur stort mitt TV intressen är nu för tiden haha. Sen är det väldigt töntigt i sej att ens skriva ner vad man gråter till. Like I care? haha!

Hur som helst. Jag har inget att skriva om som ni märker. Så grattis om du lyckades läsa ignom den här viktiga texten. "Hej mamma och pappa jag lever"

Nu dra jaagg...

Du gör mej...

Publicerad 2011-05-12 22:25:11 i AllmäntTill den absolut lyckligaste tjejen i världen! Åhh jaaa.. det är töntigt att skriva så men det är ju faktist så himla sant!

Torsdag

Publicerad 2011-05-12 15:13:17 i Allmänt

Det finns en sak som är tråkig. En sak som alltid begränsa en och det är pengar. Egentligen skulle man leva ute på landet i en stuga för då skulle man troligtivis spara in massor av pengar. Bara en sån sak som att åka in till stan är inte gratis för under 3 timmar där lär du känna ett sug efter en kaffe eller en kaka.

Nää nu ska vi inte deppa ner oss i pengar problem. Haft en bra dag så här långt? Min har varit ganska seg. Amanda Lindahl sov här inatt och hon åkte i morse. Gjorde ett tappert försök att åka in till stan efter att jag lämnat kidsen men kände att jag inte hade någon insperation, så jag åkte hem efter en timme typ. Gömde mej på mitt rum tills städaren var klar. Vill inte vara iväg när hon håller på att städa å greja. Efter det gjorde jag fisksoppa (vuxenpoäng)Den blev as god!

Härligt med helg imorgon! Kan inte förstå hur fort veckorna bara passera! Får nästan lite panik. Det är för galet 12 maj idag! Det känns konstigt att man snart ska lämna det här stället. Det här livet. Men jag måste erkänna att kommer njuta av att vara nära min vänner å min familj en hel sommar. Att slippa känna stressen över den lilla tid man har under ex en helg när man kommer hem. Samtidigt är det sjukt jobbigt att behöva säga hejdå till två underbara ungar som jag har varit med varje dag i ca ett halvår. Okej att det är inte alls samma relation som man har till exempelvis ett syskonbarn men det är ändå med en liten klump att behöva säga hejdå. Men det är ett senare problem!

På tal om ungar så ska jag springa till bussen och hämta hem dom nu!


Helgen

Publicerad 2011-05-09 20:22:16 i AllmäntSom sagt min familj kom upp i fredags och stannade tills idag. Haft en jätte bra helg och som vanligt kommer måndagen för snabbt.

Just nu inser jag inte rikigt hur jag har klarat av att vara här sen slutet av januari. Hur jag liksom har "klarat" mej utan min fina, roliga och underbara familj. Att man har träffats kanske 6 dagar på månad ungefär känns konstigt. Jag är en familje tjej. Är och kommer alltid vara. Jag älskar att spendera tid med dom, att dricka kaffe med pappa, att ligga och sola med mamma och att reta Benjamin för att han är en fjortis. Därför kan jag ärligt talat säga att jag är stolt över mej själv att jag klara av att bo 5 timmar ifrån dom i snart 5 månader.

Nu är det dags för en film och sen sova!

Torsdag

Publicerad 2011-05-05 20:52:44 i Allmänt

Hej i stugan. Idag kom jag på en sak på tunnelbanan. När man ser hur en person springer i panik för att hinna med tåget. Hon gör inte det. Hon suckar och tänker "bara jag hade sprungit liiite fotare, då hade jag nog hunnit" Det roliga är att nästa tåg oftas kommer 4 min senare. Jag är lika dan själv om jag missar det tåg jag tänkt. Men vad katten, hur töntigt är det inte! Det handlar om att jag kommer 10 minuter senare hem än vad jag tänkt. Det är inte som i VMO (jätte fin stad för övrigt) där bussen passera en gång i timmen sin hållplats. Jaja.

Nu ska jag sätta på en film. Imorgon kommer mina fina familj hit och jag längtar till smått!

tisdag

Publicerad 2011-05-03 22:31:18 i Allmänt

Hoppas ni mår bra. Om vi säger så här. PISS väder ute. Vad är det här? Tack gode gud att solen kommer vara på himlen lagom till helgen. För det här gör mej deprimerad. USCHHH!

Idag har jag och Lina varit inne i stan hela dagen. Vi har inte gjort ett skit mer än att frysa typ (och fika två gånger) Det är himla svårt att inte använda sina pengar här uppe. Allt kostar. Men jag försöker verkligen hålla i pengarna men det är svårt.

Sen är ju inte mina blogginlägg sådär jätte roliga nu för tiden. Håller med. Men jag skriver så ofta jag hinner.

Nu är det dags och sova!tidsfördriv

Publicerad 2011-05-02 14:21:13 i Allmänt

Jag brukar få komplimanger för: Ehmm jaa kankse mina ögon

Jag tycker det är obehagligt att: Vara på höga höjder

Jag har samlat/samlar på: Typ bokmärken när jag var liten

Ett band/artist jag inte klarar av att lyssna på är:Förlåt men Melissa Horn (förlåt lovisa)

Jag har en förmåga att:Slarva bort nycklar och mobiler
I smyg brukar jag: äta saker i skafferiet

På offentliga toaletter brukar jag: Rulla 2 meter papper runt toa ringen
I min jackficka har jag alltid: Beror på vilken jacka som används för studen.
Någon/några brukar kalla mig för: Many, mandy, manda m.m
Det här året kommer jag: Flytta till stockholm hoppas jag och jobba eller plugga.
Jag hoppas att jag en dag:Kan vara nöjd med det liv jag levt. Att jag vågade göra saker.

Jag stör mig på människor som: Är ego, som tror de är bättre än andra. Som inte har någon själv kännedom
Något av det sötaste jag vet är: Noel
I telefonen svarar jag: Hej det är amanda
En låt som gör mig glad är: Ojj finns många!
En låt som kan få mig att gråta är: Kärleksvisan-Sarah Dawn Finer
Om jag är ensam hemma brukar jag: Lyssna på musik
På McDonalds beställer jag oftast:Kaffe
Jag tycker jag är ganska duktig på att:Vara mej själv  

Ibland undrar jag varför: Allt ska vara så komplicerat
Jag tycker inte om min: kompakta kropp haha! Nädåå det kunder varit värre!

Det dyraste jag har köpt är: systemkamera

Jag ångar att jag köpte: saker jag inte använder?

Jag tycker om människor som: lättsamma och glada. Bra inställning.
Om jag såg en hundralapp på marken skulle jag: ta upp den och hoppa av glädje!
Jag ser upp till: Hårt arbetanade och framgånsrika människor som ändå är jordnära och lojala.
Jag saknar: Nära och kära

Okej...

Publicerad 2011-05-01 17:27:12 i Allmänt

Klockan är lite över fem. Idag har jag inte gjort ett skit. Det är inte bra. Jag hatar den där känslan av trötthet för att man inte har gjort något. När man bara har legat i soffan hela dagen. När man hade kunnat göra något. Tyvärr är det svårt att göra något när man har haft helt fel skor på sig hela helgen och fötterna är fyllda av vattenblåsor. Jag håller med, fyyy vad äckligt men det är sanningen!

Dagen börja med min kvinnovecka (ytterst personligt) men kom igen... hälften av befolkningen är ju kvinnor så det är okej att skriva det. Jag har fått en blåsa på läppen (det gör ont) Just det, en liten finne har valt att placera i facet med. Inte så det kanske märks så överdrivet men ändå. Det är mitt hälsotillstånd just nu. Uppsväld mage, känner mej extremt snygg. Jaa sen är det ju söndag med och då kanske min hälsa känns lite värre också?

Haft en bra helg iallefall. Igår hade jag jätte trevligt. Blev dock inte jätte sen för jag hade en orolig mormor som skulle hämta mej. Jag sovde här inatt. Var inte jätte sugen att åka hem till Lidingö själv mitt i natten till ett tomt hus då familjen var iväg. Det är  iallefall så kul att träffa lite vmo folk! Man förstå varandra på ett helt annat sätt. Småländskan känns i sitt rätt ja så att säga.

Till veckan hoppas jag på sol! Imorgon har jag inget planerat så jag hade hemskt gärna velat sola ute på soldäcket och samtidigt lyssna på lite musik. Jag lever ett mycket hårt liv som ni märker. Ska iallefall längre in i veckan vara med bla Elin och Lina. Sen på fredag kommer min KÄRA FAMILJ. Mysig helg hos mormor är planerat.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela