.

Ännu en vecka...

Publicerad 2011-01-31 08:34:58 i Allmänt

Den här veckan kommer bara vara rolig! Idag ska jag fika med Elin! Riktigt roligt! Senare ska jag vara med Simon. Kankse bio ikväll? På onsdag kommer Lovisa och stanna tills på fredag! Rikigt mysigt! Såå aa det känns inte alls tungt på något sätt just nu! Ska snart åka och lämna av tjejen på dagis (fick en lite sovmorgon) Efter det åker jag hem till Mathilda en vända för att sedan ta oss in till stan och träffa Elin och kanske Julia. Ska sitta på något mysigt cafe och bara njuta av en god kaffe!

See yaa!

Hos mormor...

Publicerad 2011-01-29 11:17:50 i Allmänt



...finns underbart fina veryy old bilder!

Har tagit en lång härlig dusch! Så grymt skönt! Nu ska jag slappa lite under förmiddagen och senare åka till Täby (jaa vet klassiskt) Men det är lite som en tradition när man är här att man åker dit. Traditioner är till för att följas punkt. Ikväll vart det slapp framför TV:n och lite chips till det hoppas jag. Jaa som ni märker sitter jag inte i sjön!

Nu ärree fredagsmys!

Publicerad 2011-01-28 13:54:10 i Allmänt

Helg! Den är här! Den lever hurra hurra hurra! Okej måste berätta en liten rolig grej som hände igår. Jag och 4 åringen som jag skrev skulle ju fika vilket vi gjorde ,men med oss hade vi med en som heter Malin ( En tysk barnflicka som också bo här på Lidingö) Hennes "barn" och min 4 åring är bästisar så vi åkte in tillsammans. Tycker från början att det skulle kännas lite konstigt att bara fika med en i min egen ålder som jag aldrig träffat men det var jätte kul och bara prata med någon om uteställen,killar,kläder och hemmet. Hon verkade ha skaffat sej ett gäng med barnflicks kompisar så hon frågade om jag vill hänga med dom lite framöver och sådär. Roligt! Igår kände jag för första gången att jag faktist börja trivas. Självklart är det inte solsken jämt men alla moln är inte heller gråa. För varje dag som går känner jag att jag säkert kommer trivas super bra här! Men visst jag sakna verkligen alla där hemma. Jag är en hemmakär flicka hur mycket jag än inte vill inser det!

Idag mötte jag upp Mathilda vid t-centralen så åkte vi hem till mej. Vi åt frukost och bara hängde vid datorn och då kändes det ungefär som man var hemma. Såå roligt att träffa henne! Hon åkte hem för någon timme sen. Ska hämta barnen om 1,5 h typ. Senare åkter jag till Mormor och Jan. Hon ringde innan och frågade vad jag vill ha till mys. Hon skulle visst göra en rikigt god kvällsmat också. Ska bli så gott att äta god mat och bara slappa framför TV:n. Imon mäker vi vad som händer. Mathilda och jag kommer iallefall garanterat träffas!

Hoppas du har det bra!

Torsdag

Publicerad 2011-01-27 09:39:02 i Allmänt

Nu ska jag och "min" kära 4 åring åka in till stan och ta en fika. Någon hon är mycket uppspelt över. Förhoppningsvis träffa vi Mathilda där inne en snabbis. Senare ta vi oss hem och hämta upp den andra gossen i skolan. Imorgon är det helg och det är något som jag verkligen längtar till! Ska nog sova hos mormor vet jag iallfall någon kväll. Känner att jag behöver det!

Onsdag

Publicerad 2011-01-26 12:19:17 i Allmänt

God morgon, godmiddag och godkväll!

Jag har aldrig känt mej så ensam. Min familj består av 2 styck föräldrar , 3 bröder + svägis och en kanin och sen har vi då mej. Som ni förstå är jag van att vara omringad av mycket människor under veckor och helgdagar. Nu sitter jag här i ett ganska stort hus helt ensam och vet inte rikigt vad jag ska göra av dagen. Jag vet inte hur TV:n fungera, jag har inte en egen dator, Mathilda kan inte träffas förrens imon, jag är rätt trött efter gårdagens alla tåg och bussar hit och dit så jag känner inte för att vandra mej ut i kylan heller. Jag befinner mej i möjligheternas stad och vad gör jag, sitter här och tycker lite synd om mej själv. Jag trösta mej med att livet här kommer vara tusen gånger roligare nu när mathilda kommer ( och snart Lina) för seriöst, den här ensama levnadsstilen funkar inte för mej! Jag märker verkligen hur beroende jag är av människor jag känner.


Nu ska jag fixa något att äta och lista ut vad jag ska göra fram till fyra...

Igår...

Publicerad 2011-01-26 12:04:45 i Allmänt

Igår lämande jag av barnen som vanligt på dagis/skola. Tog mej sedan ut till Vallentuna (tog mej 1,5 för det blev lite fel på vägen) Hade glömt att äta frukost så när jag väl var hemma så mormor (typ 10.30) åt jag som ett afrikanskt barn som inte ätit på flera dagar. Det var verkligen hur mysigt som helst att träffa min kära mormor. Kan låta löjligt men det känns som att jag varit hemifrån hur länge som helst och få träffa någon som man verkligen känner och kan prata en massa minnen med kändes så himla skönt. Kommer nog blir en hel del visiter hos henne framöver!

Senare tog jag roslagsbanan hem och tunnelbanan för att hämta barnen. Vi åkte buss den lilla sträckan för att senare göra lite mat. Spelade lite spel och slappade. 4 åringen hade gjort en teckning åt mej! Såå söt!

Klockan närmade sej strax efter sju och jag tog åter buss och tunnelbanan fast den här gången in till t-centralen (sjukt att det går så fort att komma in i hur allt sånt funkar) Såå skönt att det tar exakt 15 min från Lidingö tills man är mitt i Stockholms centrum. Vid centralen träffade jag min efterlängtade Simon. Vi gick till en mysigt cafe och drack kaffe. Det var en sån där kväll som man inte vill ska ta slut. Men det gör dom ju ändå, lite svårt att påverkar sånt där. Efter några timmar åkte jag "hem" igen.

Nu vet ni..

Dag 1

Publicerad 2011-01-24 11:00:14 i Allmänt

Sådär ja. Fick låna en dator av familjen. Ibland bli det lite pilligt med en lite iphone. Nåväl. Så här har min morgon sett ut.
Gick upp 06.45. Gjorde mej i ordning lite snabbt. Sedan följde jag med barnen till skolan/dagis tillsammans med pappan och " presenterade" mej för fröknarna och ni vet "Det här är Amanda, hon är vår nya barnflicka" haha. Kändes lite lustigt men nödvändigt dock. Efter detta visade Fredrik( som pappan) heter runt mej på Lidingö. Ni som känner mej vet vilket dåligt lokalsinne jag har så jag visste knappt vad vi var men det var ändå kul att åka omkring lite. Vi åkte senare till tekniska högskolan där han släppte av mej. Jag fixade ett SL kort, tog tunnelbanan hem och nu sitter jag här.
Jag trodde typ jag skulle ligga och lipa i min säng igår. Det roliga var att jag somnade så fort jag la mej vid 22.00! Inte okej. Sen sov jag som en stock. Jag kanske inte är så känslosam som jag trodde. Ja menar detta är ändå en ganska stor grej men jag antar att jag inte riktigt har fattat att jag ska leva här men det kommer väl det med.
Vid klockan 16.00 ska jag hämta barnen. Vi ska äta blodpudding som tydligen ska vara en favorit. Snacka om att komma in i jobbet på en gång. Ingen mjukstart precis men det är bara skönt! Mamman här hemma är i London så jag och pappan sköter vardagen nu i en vecka. Nu ska jag packa upp min saker. Känns dock ganska tråkigt att fixa med det men jag måste ju.....
Just det, vi åkte förbi Pernilla Wahlgrens hus innan. Såå sjukt fint! När man sitter där i i bilen så får man låtsas att man inte är allt för imponerad haha!
Hoppas ni mår bra!

Hejdå värnamo!

Publicerad 2011-01-23 10:55:03 i Allmänt

Okej. Nu flyttar jag. Mitt tåg går om några timmar. Jag har inte inte fattat det än. Känns som jag bara ska bort någon vecka och sedan åka hem igen. Men nej. Jag ska flytta. Klara mej själv. Tvätta mina egna kläder, plocka in disk efter mej och vara vuxen. Det känns så konstigt att kolla in i mitt sovrum och veta att det kommer vara tomt där nu. Men det här känns bra. Det gör det. Jag vill bara spola fram tiden 3 veckor fram för då har jag liksom kommit in i ”vardagen” Vet hur barnen är, vet vad alla saker i köket ska stå och vet hur tvättmaskinen fungera. 

Det känns skönt att jag både har Mathilda, Mormor, kusin och Simon där uppe. Även om man kanske inte träffas hela tiden så är det just känslan av att veta att det är bara att ringa om det är något.

Men jag gör det för min skull. Jag gör det här för jag vill flytta. Jag vill andas ny luft. Känna att ingen vet vem jag är. Gå omkring i nya områden och bara njuta. 

Nu ska jag fixa i ordningen det sista, sedan kör pappa ut mej till Simon och efter det blire tåg tillsammans. Ganska mysigt ändå! 

Just det! Jag vet inte hur mycket bloggande de blir nu framöver. Har inte med mej någon dator upp men kommer köpa en så fort jag kan!

22 januari

Publicerad 2011-01-22 16:11:10 i Allmänt

Jag är såå trött och jag har ingen aning om varför. Lite huvudvärk ha börjat träda fram med. På med pockerface och smilleee! Okej det var udda sagt..

Har precis tagit ett bad och fixat klart med packningen. Bara lite småsaker kvar nu och sen är väskan klar att leda mig mot Lidingö. Men nu är det dags att åka å handla åt kära mor, sedan pick up Simon på tågstatioen (träffade honom sist i söndag aahhhh) Ikväll vart det lite kompisar och vi ska göra lite pizza. Man kan säga att det är som en liten "Hejddåå fest"


see yaa!

Frädaggg

Publicerad 2011-01-21 09:45:13 i Allmänt

Godmorgon! Snart kommer Mathilda. Så ska fixa lite frukost är tanken. Mysigt! Senare vid ett tiden ska vi luncha med Mia. Bättre start på dagen är nog omöjlig.


Ikväll ska va ha lite ”avskeds” kvällsmat här hemma. Mamma, Pappa, Daniel, Linnea, Anton, Benjamin, Noel, jag, farmor och kanske Simon. Ska faktiskt bli roligt. Känns lite sorgligt men samtidigt inte alls. Kan nog inte riktigt förklara. Vet ju att jag kommer hem typ 3 veckor senare så det är ju inte så att jag ska till Marocko haha! Men det är ju trots allt ett litet steg att flytta hemifrån. Det kvittar nog om man flyttar till Stockholm eller Växjö. Man är ju inte van vid avstånd till de personer man älskar. Men det är nog nyttigt att klara sig lite själv!


Nu ska jag koka kaffe och fixa lite till den fina gästen som kommer om en tia!

Min dag i bilder...

Publicerad 2011-01-19 17:06:59 i Allmänt



Började min morgon att åka STADSBUSS ner till stan! Inte okej, men vi hade ingen bil hemma och jag är lat så jag orkade inte gåå ner...


 

Efter detta åkte jag och min far till farmor. (pappa bakom tidningen haha)




Efter maten jobbade jag en vända på brandstationen. Efter det gick jag till min älskling och myste en stund! Insåg att jag kommer sakna honom otroligt mycket nu när jag flytta :(

....

Publicerad 2011-01-18 19:20:33 i Allmänt

Det är omöjligt att älska och vara förnuftig på samma gång

Francis Bacon

Tisdag

Publicerad 2011-01-18 19:11:39 i Allmänt



Läste precis en liten text som mina två vänner har skrivt om mej. Blev så glad! Åhh vad dom är fina!

Jobbat från 7.30-18.30. Jaa jag är sjukt trött och ska nu lägga mej ner i soffan.

Måndag

Publicerad 2011-01-17 16:57:30 i Allmänt

Måndag. Måndag och måndag. Jag kommer ingenstans med min packning. Det är klart det är 6 dagar kvar men det enda som inhandlats är en tandborste, ett hårspray och en fotfil. Uschh jag kan inte sånt här. Vet inte hur man packa, vet inte vad jag ska ta med mej! Jaja, man ska inte stressa upp sej ,det löser ju säg som alla andra gånger.

Over and out!

Lovisafisa...

Publicerad 2011-01-16 16:59:43 i Allmänt




Kom i fredags och stannade till lördag eftermiddag. Vi gjorde det gamla vanliga. Det gamla vanliga om du undra är "film-godis-sova länge-tv-god frukost och inget smink. Hon är bra!!



På lördagkvällen åkte jag ut till skrot. Denna syn ^^ eller utsikt hade jag hela kvällen. HV på TV. Tack gode gud för tv4 play på min Iphone. Då överlever jag kvällar som dessa haha ;)

Kom precis hem från tågstationen. Nu ska jag käka lite sen kommer Mathilda. Ni har väl inte glömt Solsidan som börjar ikväll?

Fredag vänner!!

Publicerad 2011-01-14 16:44:45 i Allmänt

Fick ett litet gulligt sms från min ”familj” som jag flytta till nästa söndag (ohh nära nu!) Blev så glad. Känns roligt att dom tänker på mej och ta sej tid för att dom vill att jag ska trivas hos dom. Blev löjligt glad över den lilla texten! 


Som sagt. Nu är min jobb-vecka över. Känns skönt att kunna njuta av lite helg. Lovisa kommer ikväll och sover över.Är sugen på en rikigt tjej film och bara prata om livet. På lördag ska jag vara med Simon som åker igen på söndag. Det är tråkigt att man bara nästan ses på helgerna men ärligt så är jag ju van ;) Och det känns otroligt skönt att vara i samma land!

Nu äre dax för en gnutta sömn. Sedan städa av rummet lite lätt och sist en dusch. 

Jag älskar Fredag av hela mitt hjärta!

Onsdag

Publicerad 2011-01-12 08:44:08 i Allmänt

Ska snart åka iväg till jobbet. Men nu har vi snart kommit halvvägs i veckan så det finns hopp om en helg. Känner mej lite halvt stressad. Det är så mycket jag måste hinna tills nästa vecka. Inte stora grejer men små saker som aldrig bli gjorda.



Vi hörs

Klockan?!

Publicerad 2011-01-11 06:23:38 i Allmänt

Det är inte okej att gå upp 05.50. Om jag ska vara ärlig är jag inte jätte trött men det kommer väl om några timmar. Nu väntas jobb till fyra. Efter det en sväng hos Edlundh. Jaa det var den dagen det...

Mot värme?

Publicerad 2011-01-10 19:57:08 i Allmänt



Jag vill ligga på en strand och känna värmen mot min kropp. Jag vill äta god mat och skratta. Jag vill dansa sent på natten och strunta i vad som heter tid.
Ska vi resa iväg du och jag?

Nytt!!!

Publicerad 2011-01-10 16:50:51 i Allmänt

New Design by Lovisa Eskilsson. Tack tusen gånger om. Känns mycket roligare nu när man ska skriva.

Nu till min mycket inspererande dag.

07.30-15.45 jobb. Nu ligger jag här däckad i soffan och ska skypa med Lina om hon får igång sitt internet. Jag ska erkänna att jag känner mej lite halvdöd. Denna veckan jobbar jag långa dagar och när man varit ledig i 2,5 så känns det ganska tungt. Men jag är glad att jag har ett jobb som jag trivs på så jag ska inte klaga.

Nåja. Som sagt. Ska inte låta min trötthet går ut över er. Ha en fin eftermiddag/kväll

H E L G E N

Publicerad 2011-01-09 18:32:40 i Allmänt

Då vart det Söndag igen. Imorgon börja jobb så nu blir det två intensiva veckor framöver. Men det kan nog vara bra. Jag har ju faktist varit ledig nu under julen så tror det eller ej men det ska faktist bli skönt att gå upp 06.30 imon. säger jag nu haha....

Min helg




I torsdag hade jag en tacokväll för hela familjen + farmor. Jätte mysigt!



På fredagkvällen umgicks jag med fina Mia!



Lördagen blev det pv tid hahah :)

Oj.. vad hände?

Publicerad 2011-01-07 14:42:29 i Allmänt

Jag ska flytta. Jag ska flytta. JAG ska flytta?! Allt känns helt konstigt men samtidigt så naturligt. För er som inte har hängt med ska jag om ungefär 2 veckor ta min väska och bosätta mej på Lidingö i Stockholm. Jag ska vara barnflicka i en familj. Det lilla som jag träffat familjen verka dom hur härlig som helst så jag kommer säkert trivas!

Aaa shiittt...

Ikväll ska jag träffa Mia och kanske några mer? Det vet man aldrig.





Bild från nyår!

Bara en tanke

Publicerad 2011-01-02 12:53:32 i Allmänt

Just nu så känns allt sådär perfekt. Ni vet när man inser att man håller på att skapa sitt eget liv. Det finns ingen som styr en åt ett håll utan man bara gå sin egen väg. Det är nu många får panik. Vad vill jag göra? Kommer det kännas rätt om jag gör så? Tänk så bli allt helt fel?

 Att skapa sej ett eget liv är faktiskt både skrämmande men kul. Vi är rädda för det vi inte är vana vid, vi är rädda när vi väl ska lämna vårt gamla sovrum som vi har vaknat varje morgon i. Vi ser vårt hem med nya ögon. Kanske inser vi att vi faktiskt kommer sakna när mamma föna sitt hår tidigt varje morgon, eller när lillebrosan envisas med att äta upp din chocklad fast du sagt nej tusen gånger.. Men tänk på allt kul. Tänk att kunna bli den människan DU vill vara. Ditt barndomshem flytta inte på sej för att du gör det. Dörren kommer alltid stå öppen för dej. Alla måste skapa sitt eget liv förr eller senare. Det gäller bara att man våga. Ingen vill väl vara feg?

.................

Publicerad 2011-01-02 12:37:47 i Allmänt

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Oj, jag har gjort saker som jag aldrig trodde jag skulle göra.
Höll du några av dina nyårslöften? vet inte om det räknas som ett nyårslöfte men jaa det gjorde jag! Eller jag hade två löften, ett höll jag ett höll jag inte
Dog någon som stod dig nära? ja :(
Vilka länder besökte du? Grekland, England
Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011? ja kanske inte "stora" saker men små
Vilka datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? 24 februari 22 mars bla
Vad var din största framgång 2010? Bry betyg, körkort, stod ut med de skit jobb jag fick utstå! 
Största misstaget? Inte sparade mer pengar, men aa palla haha :)
Har du varit mycket sjuk? Är typ aldrig sjuk. Kommer inte ihåg sist jag var det!
Bästa köpet? Iphone, resor och självklart mit dyyyra körkort!
Vad spenderade du mest pengar på? körkort, london och ständiga små saker
Gjorde någonting dig riktigt glad? Familj och vänner gör mej alltid glad!
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? låtar med U2, Oskar Linnros och tusen andra låtar!
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare tror jag!
Vad önskar du att du gjort mer? Oj, ingen aning faktist!
Vad önskar du att du gjort mindre? Lagt energi på onödiga grejer som man ändå inte kan påverka!
Blev du kär under 2010? Ýes!
Hur många one night stands? 52 st
Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Hata är rätt starkt ord, men visst finns der människor som jag tycker mindre om.
Bästa boken du läste i år? När Lucy skulle gifta sej
Något du önskade dig och fick? Massor!
Årets bästa film? Oj finns på tok för många som jag gillar!
Hur skulle du beskriva din stil år 2010? leggins 24/7
Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Åkte till jkpg med familjen och shoppade, åt god mat och gick på bio.
Vad gjorde du på midsommar 2010? Var överallt å ingenstans haha :) Nää men var i halmstad med underbara vänner och njöt av livet.
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Det enda jag kan komma på är att jag hade fått ett heltidsjobb i höst, men varför älta gammal skit?
Vad fick dig att må bra? Mina fina vänner, min underbara familj och min älskade pojk
Vem saknade du? Självklart farfar efter han gått bort i sommras och vänner som bor på avstånd. Men det som var jobbigt va att ha ett distansförhållande. Att sakna någon men veta att man kan inte ses är det jobbigaste jag har varit med om. Samtdigt har det varit nyttigt och lärorikt och inget jag vill ha ogjort.
Lärt känna nya människor? Jaa. Kanske inte så många helt "nya" männsikor men lärt känna många mer på "djupet" ojj detta blev djupt haha :)
Den bästa nya personen du träffade? Helt klart min underbara simon. Jag älskar dej över allt annat på hela denna jord och jag kan inte föreställa mej hur det skulle vara utan dej!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela